Opschalen, en snel een beetje. Dat is de uitdaging voor de HR-manager van Stella Fietsen. MBM staat haar terzijde. Want er valt geen tijd te verliezen.

Stella Fietsen

"MBM is mijn kennisbank”

DÁT ONDERNEEMT STELLA FIETSEN

De e-bikespecialist groeit sterk. Rineke had in 2017 zo’n 250 medewerkers onder haar hoede. Drie jaar later zijn dat er 550, ca. 50 medewerkers over de grens niet meegerekend. Opschalen, dat is het motto. Professionaliseren. Internationaliseren. Allemaal tegelijk en in een ongekend tempo. Het lukte Rineke met haar team om in deze dynamiek een laag ziekteverzuim te realiseren, de salarisadministratie in huis te halen, de personeelsbezetting op peil te brengen én de ambitie vast te houden om de beste HR-afdeling van Nederland te worden. En dat met slechts vier HR-medewerkers naast haar. MBM onderneemt mee.

Fietsen aan huis verkopen, dat is de kern van Stella’s concept. Daarnaast heeft Stella veertig winkels in Nederland. De organisatie assembleert haar eigen fietsen.

  • Branche: Productie en retail
  • Aantal medewerkers: ca. 600
  • Regio/locatie: Hoofdkantoor in Nunspeet, actief in Nederland, Duitsland en België

“MBM kent onze organisatie en kan daardoor snel en adequaat reageren”

DAT BRENGT MBM

Stella fietsen: “Als je zo snel groeit, sta je als HR-afdeling voortdurend voor nieuwe vragen en projecten. Zoals de selectie en implementatie van een salarispakket. Vragen over veranderende fiscale regelgeving. Toepassing van de werkkostenregeling. Overleg met de afdeling finance over de begroting. Leo is onze vraagbaak en sparringpartner. Leo heeft kennis, denkt kritisch mee, geeft antwoorden, geeft advies of raadt iets af. En nog snel ook. Dat is een must voor ons, want snelheid is hier alles.”