Neem honderd mensen die bij re-integratiebedrijf Road2Work aan de slag gaan. En zestig stromen na verloop van tijd uit naar een ‘gewone’ job. Vertrouwen doet veel.

Erik Schalk
Oprichter Road2Work

“Geef iemand zijn zelfvertrouwen terug, en hij heeft een baan”

DÁT ONDERNEEMT ROAD2WORK

Over mentale kracht gesproken. Erik Schalk leeft met spierreuma en een aandoening aan zijn gewrichtsbanden. Louter op wilskracht kwam hij uit de rolstoel. Hij geloofde in zichzelf – en gunt dat anderen ook. Daarom startte hij een re-integratiebedrijf. Een recyclingbedrijf waar mensen met uiteenlopende problematiek iets waardevols terugkrijgen. Zelfvertrouwen. En in bovengemiddeld veel gevallen ook een baan bij een regulier bedrijf. Erik gelooft in zijn medewerkers. In mensen. In samenwerking. Zo richtte hij, ondernemend als hij is, verschillende re-integratiebedrijven op en is zijn motto overal hetzelfde. Samen kom je vérder.

Road2Work is een social enterprise. Met een duidelijk ideaal én een verdienmodel. Road2Work voert de Participatiewet uit.

  • Branche: Re-integratiebedrijven
  • Aantal medewerkers: 50
  • Regio/locatie: Ede

Samen met MBM heb ik mijn bedrijfsvoering naar een hoger en beter plan gebracht.

DAT BRENGT MBM

Schalk: “Vanaf de eerste dag dat ik als eenpitter aan de slag ging, heb ik professionals om me heen verzameld. Ik heb door mijn bedrijfskundige achtergrond misschien meer kennis van financiële zaken dan een gemiddelde ondernemer. Maar ik heb specialisten om me heen nodig met wie ik kan sparren en die mij helpen m’n plannen te optimaliseren en uit te voeren. Daarom werk ik samen met MBM. Ze voeren voor mij onder andere de complexe loonadministratie uit, helpen regelingen en subsidies te benutten, ondersteunen bij financiële rapportages en denken breed mee. Een onderneming leiden en nieuwe dingen bedenken, kan ik wel. Maar de samenwerking met de professionals van MBM maakt Road2Work aanzienlijk sterker.”