Sparren als sparren genoeg is. Handen uit de mouwen als Leonie handen tekort komt. Zo werkt het tussen MBM en Petersen Metaalbescherming. Ideaal.

Leonie Petersen - Financieel directeur Petersen Metaalbescherming

“Een MKB-ondernemer moet op zoveel verschillende vlakken kennis hebben”

DÁT ONDERNEEMT PETERSEN METAALBESCHERMING

Echt een familiebedrijf moest het niet worden, vond Henk Petersen. Hij wist uit ervaring dat dat geen garantie voor succes was. En toch is dochter Leonie inmiddels financieel directeur. Met haar bancaire-achtergrond een aanwinst. ‘Van naaldhakken naar veiligheidsschoenen’, zo typeert ze het zelf met een glimlach. Het Harderwijkse bedrijf is goed in het stralen, schooperen (metalliseren) en industrieel spuiten. De opdrachtgevers behoren tot industrieën die hoge en specifieke eisen stellen aan kwaliteit en continuïteit. Denk aan bedrijven in de offshore, de (petro)chemische industrie en de maritieme sector. Maar ook aan Defensie gerelateerde projecten en gemeenten. In dat type werk is de concurrentie beperkt en maakt kwaliteit nog echt het verschil. De planning is vaak hectisch, de deadline dichtbij. Het is voor het bedrijf de kunst om de bezetting van het 10.000 m2 grote bedrijfsterrein met de tien productiehallen optimaal te plannen. Dynamiek waar Petersen Metaalbescherming in bedreven is.

Petersen Metaalbescherming kan door de grote productiecapaciteit flexibel werken. Qua planning en proces. En door de diversiteit in de productiehallen (bovenloopkranen tot 20 ton en transportkarren tot 100 ton) kan het bedrijf inspelen op vragen uit de markt.

  • Branche: Oppervlaktebehandeling
  • Aantal medewerkers: circa 28
  • Regio/locatie: Harderwijk

“Ze houden niet van onnodig discussiëren en rapporteren, maar van doorpakken”

DAT BRENGT MBM

Petersen: “Ik maak me sterk voor een toekomstbestendig bedrijf. Wat ik in mijn banktijd van de buitenkant zag, ervaar ik nu van de binnenkant: een MKB-ondernemer moet op zoveel vlakken kennis hebben. Zonder even een stafafdeling te kunnen bellen. Daarom waarderen wij de rol van MBM. We kunnen sparren met hen, even een idee voorhouden, of een lastig dossier bespreken. Met name op het gebied van HR. Ze helpen ons proactief met personeelsbeleid, waaronder bijvoorbeeld duurzame inzetbaarheid. Daarbij weten ze ook de juiste subsidies voor ons te benutten. MBM is echt een MKB-adviseur. Ze zijn niet van de ellenlange rapporten, maar van daadkrachtig en bruikbaar advies.”