De boekhoudsoftware van MAF Nederland moest vervangen worden. Door wat? MBM keek mee, gaf advies en implementeerde. Een flink winstpunt voor deze NGO.

Gilbert Verhoef - Hoofd Financiën en Bedrijfsvoering MAF

“MBM heeft dit kunstje al honderd keer gedaan”

DÁT ONDERNEEMT MAF

Met 130 vliegtuigen wereldwijd brengt MAF ‘hulp en het Evangelie’ naar moeilijk bereikbare gebieden. De 75 jaar oude organisatie is springlevend. Wereldwijd voorzien de vliegtuigen en piloten in een behoefte, of beter: een nóód. MAF Nederland is vooral een fondsenwervende organisatie, die daarnaast medewerkers uitzendt en piloten opleidt. De locatie van het kantoor – bij vliegveld Teuge – is dan ook niet toevallig. Van opleidingsvluchten tot netwerkevenementen: het vliegveld bewijst zijn diensten. Meer dan dertig medewerkers met hun gezinnen zijn vanuit Nederland uitgezonden. Ze leven van giften uit hun vaderland. MAF Nederland bestaat dan ook bij de gratie van een niet aflatende stroom inkomsten, van vergoedingen voor diensten tot donaties.

MAF is een NGO. Veel giften komen binnen voor specifieke doelen, zoals de steunfondsen voor uitgezonden medewerkers.

  • Branche: NGO's
  • Aantal medewerkers: 22
  • Regio/locatie: Teuge

“Onder begeleiding van MBM maakten we een flinke efficiencyslag”

DAT BRENGT MBM

Verhoef: “De implementatie van een nieuw boekhoudsysteem is tijdrovend. Zou ik het zelf moeten doen, dan zou het te lang gaan duren en teveel tijd vergen. MBM ondersteunde ons daarom. Hun ervaring bleek al waardevol in het selectietraject. De consultants van MBM hielpen ons een keuze te maken tussen Twinfield en Exact Online. Na een nulmeting hebben ze de complete implementatie verzorgd. Zeker, voor opleiding en support kunnen we ook bij Exact terecht. Maar MBM kent onze situatie en onze mensen. Dat maakt hun ondersteuning waardevol en hun adviezen direct bruikbaar. We zijn met weinig mensen, en dan is het fijn om zo snel te kunnen schakelen met hen. De migratie is al met al gestroomlijnd verlopen. Mede door de adviezen en begeleiding van MBM hebben we in korte tijd een flinke efficiencyslag gemaakt.”