Moeiteloos realiseren Dirk Sloof en zijn medewerkers complexe E-installaties. Maar als het over administratieve en personeelszaken gaat, kan hij kort zijn. MBM onderneemt mee.

Dirk Sloof - oprichter Sloof Elektrotechniek

“De samenwerking met MBM geeft ons rust”

DÁT ONDERNEEMT SLOOF ELEKTROTECHNIEK Ooit begon Sloof met niet meer dan ‘een kist gereedschap’. Met zijn lokale installatiebedrijf bouwde hij een trouwe klantenkring op. Geld hoort bij het ondernemen, maar Sloof vindt tevreden relaties nóg belangrijker. Gedegen projecten realiseren. Van elektrotechnische installatie tot datacommunicatie en van beveiligingsinstallatie tot intercom. Adviseren, ontwerpen, aanleggen, onderhouden: dát kunnen Sloof en zijn team. Niemand in het bedrijf die zich bezighoudt met de financiële of personeelsadministratie – de facturatie niet meegerekend. Sloof vindt het een rustgevend idee dat daar anderen voor zijn. Inderdaad. MBM onderneemt mee.

Sloof Elektrotechniek werkt voor uiteenlopende klanten in de regio. Van projectontwikkelaars tot MKB’ers en van aannemers tot dienstverleners.

  • Branche: Installatietechniek
  • Aantal medewerkers: 11
  • Regio/locatie: Nederland

“Ik weet op elk moment precies wat er openstaat en wat er binnenkomt”

DAT BRENGT MBM Sloof: “Toen de crisis toesloeg– dat was bij ons in 2012 – merkten we hoe belangrijk een adequaat financieel beleid is. We zaten er te weinig bovenop en kwamen te laat in beweging. Dat is nu wel anders. Elke twee of drie weken zitten we met MBM om tafel om de stand van zaken te bespreken. Daarbij komt MBM met vragen en ideeën die ertoe doen. We sturen samen op rendement en liquiditeit, beide nodig voor een financieel gezonde onderneming. Reken maar dat dat rust geeft. Ik weet nu op elk moment precies wat er openstaat en wat er binnenkomt. En wat de personeelszaken betreft: alleen de sollicitatiegesprekken doen we zelf. Contracten, subsidies, loonstrookjes: MBM regelt de rest. MBM ontzorgt ons zodat wij ons kunnen richten op ons eigen vak en de dingen waar wij goed in zijn!”