Houthandel. Een spel dat GWW Houtimport beheerst. De business floreert, en dat wijt Arjan de Jong mede aan zijn financieel management.

Arjan de Jong
Directeur GWW Houtimport

“MBM helpt ons alle financiële parameters te bewaken”

DÁT ONDERNEEMT GWW HOUTIMPORT

Het is een duizelingwekkende voorraad hout. De eindeloze stapels hout met het FSC-keurmerk op het terrein van GWW Houtimport. Een business waarin het draait om scherp aan de wind zeilen. Behendig manoeuvreren tussen inkoop en verkoop. Tussen lange levertijden van zagerijen en snelle leveringen aan aannemers in de grond-, weg- en waterbouw. Tussen het risico van nee-verkopen en het risico van incourante voorraden. Tussen kansen grijpen en kasstromen beheersen. GWW Houtimport ziet het als een samenspel. Een persoonlijke, proactieve samenwerking: dat is wat GWW Houtimport klanten biedt en van leveranciers verwacht. MBM onderneemt mee.

In een wereld waarin alles om prijs lijkt te draaien, bouwt GWW Houtimport op lange klantrelaties. Het geheim: liefde van twee kanten. Persoonlijke relaties en maximale service.

  • Branche: Houthandel
  • Aantal medewerkers: 10-15
  • Regio/locatie: Lopik

“We begroten tot op de euro nauwkeurig én houden samen de vinger aan de pols”

DAT BRENGT MBM

De Jong: “Als directeur heb ik een commerciële achtergrond. Ik weet alles van de markt en van het product. Tijdens de twee- of driewekelijkse besprekingen met MBM, word ik scherp gehouden met betrekking tot onze financiële prestaties. Allerlei onderwerpen passeren dan de revue, zo veelzijdig als het ondernemen maar kan zijn. Openstaande posten. De maandprognose. De vraag of we heftrucks moeten leasen of kopen. Subsidiemogelijkheden. Een check van het verzekeringspakket. Rendementsontwikkelingen. Achter de schermen zorgt MBM bovendien voor een accurate financiële, personeels- en loonadministratie. Een paar dagen na elke maandafsluiting weten wij al hoe we gedraaid hebben. MBM brengt mij rust en grip!”