Vanuit een hogere missie zette Gerard van der Wal productiebedrijf Crown Ethiopia op. MBM helpt een solide bedrijfsvoering te waarborgen.

Gerard van der Wal - eigenaar Crown Packaging & Plastics

"MBM helpt mij om betere beslissingen te nemen"

DÁT ONDERNEEMT CROWN PACKAGING & PLASTICS

Nee, Gerard van der Wal gaat niet alleen af op de rekenmachine. Integendeel. De ondernemer laat zich graag leiden door wat hij als Gods weg ziet. Daarom startte hij in 2009 samen met zijn vrouw een bedrijf dat verpakkingen voor levensmiddelen produceert. Inmiddels goed voor zeventig banen. In Ethiopië: een land waarin ingewikkelde dingen simpel lijken, maar veel simpele dingen ingewikkeld zijn. Hoe bouw je daar een solide en professionele organisatie? Hoe ga je om met de kloof tussen lokaal management en Nederlandse aandeelhouders? Keer op keer zoekt Van der Wal naar oplossingen. Antwoorden. De beste keuzes. MBM onderneemt mee.

Crown Ethiopia is wat Van der Wal betreft voor honderd procent een bedrijf – en geen stichting. Toch stuurt hij (vanuit Nederland) niet alleen op rendement, maar ook op social impact. En met succes.

  • Branche: Productie van verpakkingen
  • Aantal medewerkers: 70
  • Regio/locatie: Ethiopië

“Bij tal van ondernemersbeslissingen, vraag ik aan Leo: ‘Hoe zie jij dit?’”

DAT BRENGT MBM

Van der Wal: “Ondernemen in Ethiopië is heel anders dan in Nederland. MBM weet daar inmiddels alles van. Eens per jaar gaat MBM mee naar Ethiopië voor een audit van de financiële administratie. Daardoor zijn ze voor mij de ideale sparringpartner bij uiteenlopende ondernemersbeslissingen. Ze kunnen businessvragen in de lokale context zien. Zo helpt MBM ons een solide bedrijfsvoering te waarborgen, onder meer door het opzetten van onze Administratieve Organisatie/Interne Beheersing. Dat is waardevol. Ik ben een pionier, een visionair. Iemand die bovendien graag zijn hart volgt. De inbreng van MBM helpt mij om betere beslissingen te nemen.”